emil5koff написа:
Ivo III написа:
... редно е да се гръмнат по веднъж .. и след това с експандер и т.н.
доколкото виждам ги работиш директно от кутията?
а патронника ти, къстмом ли е?
струговане при .. заводска пушка (стандартен патронник) - дава по лоши резултати, отколкото Лапуа от кутията
Възможни са два подхода. Единия е както казвате, първо изстрел със занижена навеска и после всякакви други манипулации. Вторият, който се предпочита именно за гилзи като Лапуа с по-малко очаквано отклонение, е директно от кутията. Някъде препоръчват гилзите, макар и нови, да се прекарат през фулсайз матрица със свален бушинг, с цел уеднаквяване на раменете и тогава да се стругова, но аз не го правя.
Патронникът ми не къстъм, но това не е задължително. В случая, със струговането търся, само относително еднаква равностенност на гилзите при запазване на възможно най-голяма дебелина на стените. Тези се получиха 0,37-0,38 мм. Има и една друга благинка която се получава като следствие, а именно, че когато се стругова и част от раменете, вероятността да се образува отвътре "бабуна" на границата между раменете и шийката при употреба на матрици без експандер (бушингови), намалява значително. Не виждам причина, поради която струговането, разбира се, ако се прави както трябва, да води до по-лоши резултати. На мен ми върши работа и ще продължа да го ползвам. Това му е хубавото на релоуда, че обикновено има повече от един верен път за постигането на определена цел, така че всеки сам решава какви методи и средства да използва!
гилзите са си твои
парите, времето също и сам си решаваш какво ги правиш
обикновено от кутията са .. криви .. и със струговането .. 100% ги съсипваш, даже и да са били прави
не е нужно да си инджинер, за да разбереш че едно криво тяло ако го загладиш отвън, и после гръмнеш да го изправиш .. ще е още по криво
щом си с обикновен патронник .. отваряш още повече хлабината в шийката .. и целия труд .. не носи ползи, дори може да влоши нещата
Американците имате една хубава поговорка: Да се научиш да релоадваш, са нужни само два часа, но после цял живот имаш да се усъвършенстваш!
Успех