Ivo III написа:
но 99.99% вината не ти е в гилзата
Нещо явно не се разбираме. Аз с моята АР-ка (подробно ще дам информацията, за която питаш утре) проблеми съм имал точно два пъти и двата пъти съм споделил във форума.
1. Чисто нова от кутията с пълнители даниел дефенсе от випа-а. Но тя просто не може да работи с този пълнител преди да му изпиля устните т.е. не можем да говорим за засечка.
2. Мой релоуд два патрона казаха цък и нищо. Като ги разкернирах нямаше барут

може и да е изгорял може и да не съм сложил, но го писах подробно някъде по форума е.
Та аз засечки не съм имал нито с фабрични нито с мои патрони. Като тръгнах да релоадвам Аспирина ми помогна да замерим патронника, но той е като съевата дупка. Какво точно да правя по него. Гилзи за .223 до сега съм ползвал само стреляни от мен GFL.
Сега да се върнем на проблема. При мен нещата стоят така: Поради липса на време и болки в ръцете.
1. Формовам .223 или 9х19 на дата Т1->amochek OK
2. След месец два три когато мога, ако мога на дата Т2 amocheck OK и стругувам (защо ми е голям зор да се мина да стругувам гилза, която после не минава amocheck) или накапсявам ако е 9х19
Та в интервала Т1,Т2 между двата чека изпадат гилзи просто са си стоели и хоп били са ОК после не са.
3. След още месец, два три на дата Т3 amochek ОК и накапсявам ако е .223 или пълня ако е 9х19. Пак между Т2 и Т3 има гилзи коти не минават amocheck.
4. След още месец, два три Т4 amocheck ОК пълня ако е .223 или стрелям ако е 9х19.
5. ... Т5 amocheck ОК стрелям .223
Това е което се опитвам да кажа, че не зависимо от amocheck на дата Т1 после винаги има такива гилзи или готови патрони ,които не минават amocheck преди стреляне.
Патроните които не минават amochеck на Т4 или Т5 си ги събирам и като станат 50 ги стрелям през хрнограф. Идеята ми е че ако брака е що годе добре, а той е отличен значи целия процес е ок. С една дума гилзата има хистерезис и с времето бяга от параметрите, които са били на дата Т1.
И карабината ми и късото са общо взето всеядни.
С отгряване при Т1 amocheck -ОК, имам amocheck KO при пълнене след кримп и понякога преди стреляне, но винаги има брак т.е. патрони, които не минават amocheck-a не зависимо, че гилзите са проверени 4 пъти. Просто времето някак си променя параметрите на гилзата.
Надявам се сега вече да съм се изразил по-разбираемо.