logo
Всичко за оръжието и мунициите на едно място

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Дата и час: 22 Май 2025, 18:07

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
Непрочетено мнение Публикувано на: 13 Дек 2024, 01:17       Заглавие:  Въвеждане в спорта

Eкспериментатор
Eкспериментатор

Здравейте, наскоро попаднах на разнообразието от стрелкови спортове у нас, имах грешното впечатление, че тук се практикува само олимпийският тип стрелба с пневматични оръжия, та след скорошното ми откритие, реших да се поразтърся за инфо в нета, но без успех, за това питам тук.

Тези динамични стрелкови спортове лимитирани ли са само за военни, полицаи, ловджии (хора с лични оръжия) ако не са как става навлизането в спорта, как изглеждат тренировките водени от клуба.

П.П от Бургас съм.
Поздрави, Д. Бурхамов

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Сподели темата във Facebook

Непрочетено мнение Публикувано на: 13 Дек 2024, 08:52       Заглавие:  Re: Въвеждане в спорта

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Добре дошъл във форума!

Дано ме разбереш правилно, защото ще се постарая да съм максимално политкоректен :DD
След като ти прочетох горния пост - реших да опитам нещо: написах в гугъл "клуб динамична стрелба Бургас" и гледай както ми отговори той:

http://ipscbg.org/index.php?l=bg&p=clubs

От тук нататък вече от тебе зависи да се свържеш с клуб "Семпер прими". Не вярвам да ти откажат да присъстваш на тяхна тренировка. А относно другия ти въпрос - не, динамичната стрелба конкретно не е лимитирана за определена група хора. Всеки желаещ, който отговаря на законовите критерии за притежаване на огнестрелно оръжие може да я практикува.

Ивайло Узунов
КДС "Саргон"

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 13 Дек 2024, 09:56       Заглавие:  Re: Въвеждане в спорта

Eкспериментатор
Eкспериментатор

Благодаря!

Разбира се, че намерих клуба :happy:
Просто исках да се информирам, да знам за какво става въпрос, но за "няма инфо в нета" си е така, да клуба излиза, но нищо съществено не можеш да намериш ако не разпиташ тук или евентуално не звъннеш в някой клуб.

Какви пари се заделят за такси, муниции, с 22 ли се стреля за да е по "евтино"(предполагам се стреля много), колани маг паучове, такива неща трябват ли ми за начало, тези отговори търсих в нета.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 13 Дек 2024, 10:05       Заглавие:  Re: Въвеждане в спорта

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Ясно. Ти чакаш наготово да ти се поднесе цялата информация. Успех!

Ивайло Узунов
КДС "Саргон"

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 13 Дек 2024, 10:17       Заглавие:  Re: Въвеждане в спорта

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

JDredd написа:
Ясно. Ти чакаш наготово да ти се поднесе цялата информация. Успех!

Наближават празници, отпуснете коравосърдечната си клавиатура, бъдете по-ларж..... PDT_Armataz_01_22

Накратко може да се каже така: IPSC е вид динамична състезателна тренировка за отпускане на душата и парата,
за която се отделя доста пари и време за документация, но пък гради големи приятелства и спасява душата от други грехове :-)
Най-добре човек може да си го представи, като отиде на някое затворено стрелбище от градски тип, пита там дали идва някой клуб да тренира
и види една тяхна тренировка. После да се запознае с хората и да реши сам, дали това е за него.
Специално за Бургас съм чувал, че има два клуба - Семпер и Аргус, като за първите не знам дали са отворени за нови членове, по-скоро мисля, че не.
Затова трябва да се отиде до Аполото и да се пита на място. Прекалено са много допълнителните детайли, за да бъдат описани в един пост.
На място ще ти се изяснят много неща.

И най-важното: никой клуб не тренира с .22 и този спорт НЕ Е ЕВТИН.
Цената на един патрон е средно 0.85ст. На една тренировка отиват между 50-200 патрона, зависи от нивото на/за което се подготвяш.

Това е накратко за тренировките по динамична стрелба.
Успех и ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ !

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 13 Дек 2024, 10:25       Заглавие:  Re: Въвеждане в спорта

Eкспериментатор
Eкспериментатор

Beer написа:
Това е накратко за тренировките по динамична стрелба.

Благодаря ти!

Весели празници!

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 15 Дек 2024, 08:36       Заглавие:  Re: Въвеждане в спорта

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Аргус са от Варна.
Не е нужно (задължително) клуба да е в същия град. Да се посети някое мероприятие първо ниво, също не е лоша идея - човек може да получи някаква представа за спорта, било то и бегла.

Sent from my SM-S921B using Tapatalk

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 15 Дек 2024, 13:43       Заглавие:  Re: Въвеждане в спорта

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

slaf4u написа:
Аргус са от Варна.

Поемаме широко дъх, вдишваме морски бриз и о, чудо.....има бургаски клон на Аргус и той се намира в Бургас :P

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 16 Дек 2024, 08:31       Заглавие:  Re: Въвеждане в спорта

Ветеран
Ветеран

Beer написа:
.....има бургаски клон на Аргус и той се намира в Бургас

Някой състезател може да има, но чак пък клон .... :D :DD
Весели празници!

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 16 Дек 2024, 09:31       Заглавие:  Re: Въвеждане в спорта

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

THE WARRIOR написа:
Beer написа:

Весели празници!

Аааа, аз за поне шестима съм чувал.
Което си е цяла банда по моите изчисления.... PDT_Armataz_01_22
Няма значение, въпросът е дали сега по празниците стрелят и се събират или само ядът и пият...

Весели празници !

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 16 Дек 2024, 09:35       Заглавие:  Re: Въвеждане в спорта

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Beer написа:
THE WARRIOR написа:
Beer написа:

Весели празници!

Аааа, аз за поне шестима съм чувал.
Което си е цяла банда по моите изчисления.... PDT_Armataz_01_22
Няма значение, въпросът е дали сега по празниците стрелят и се събират или само ядът и пият...

Весели празници !

10 души са.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 16 Дек 2024, 10:08       Заглавие:  Re: Въвеждане в спорта

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Недей бяга от първичния въпрос - има ли клон или няма?

Ивайло Узунов
КДС "Саргон"

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 16 Дек 2024, 10:21       Заглавие:  Re: Въвеждане в спорта

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

JDredd написа:
Недей бяга от първичния въпрос - има ли клон или няма?

Никой не ме е питал дали има клон или няма :smoke:

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 17 Дек 2024, 07:28       Заглавие:  Re: Въвеждане в спорта

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

В страницата на БФДС пише Варна, значи е Варна. То и в Македония има поне 10-на българи, но няма клон на България там, нъл' тъй? :)
Освен това, ако в главата ми са още 6 човека, това означава ли, че има клон на Ронин в Сливен? - не мислА. Клубовете от Пазарджик и Пловдив също не мисля, че имат клонове извън родните си градове въпреки наличните членове, за шопските пък хептен.
Ей го - хипотези колкото искаш. Факт е че човекито ако иска да се занимава, ще намери начин.

Sent from my SM-S921B using Tapatalk

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 17 Дек 2024, 09:50       Заглавие:  Re: Въвеждане в спорта

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Такааааа....да видим какво имаме тук:

1. Имаме един млад питащ
2. Имаме двама достопочтенни философи, които разсъждават над енимагтичността на думите
3. Имаме един прекрасен млад човек /Аз/, който намира сетни сили в себе си и дава най-доброто от себе си, за да помогне на т.1,
така че да НЕ СЕ мултиплицира синдрома на българския форум, където един пита, а три му се карат защо пита.

И сега, въпрос с повишена трудност:
Като прочетем цялото съдържание на темата, къде откриваме най-ценното инфо за питащият ?
Дали в т.2 или в т.3 ?

Помислете, когато вие сте прохождали в спорта - така ли са се отнасяли и с вас ?!
При мен не е било така - помогнаха ми със съвети, улесниха ми живота, станах човек.
А тук.....цъкни в Гугъл; ходи в Сливен; щом пишело, че клубът е регистриран във Варна, да ходи във Варна да пита.
Несериозно е, другаре философи !
При това и двамата сте от елитът на практикуващите IPSC.
Разбирам, че ви е страх от младежта, бъдещата ваша конкуренция, но чак пък толкова.... :)

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща