В момента се провежда Държавното първенство на пневматично оръжие. Състезанието е в Търговище и повечето дисциплини минаха. Аз също участвах и за втора поредна година станах вицешампион на пушка при мъжете. Финалът беше много оспорван и се наложи дори да стрелям шутоф със състезателя на Етър-100 за определяне на второ-трето място. За щастие улучих 10,1, а той 9,9 и така, благодарение само на тези 0,2 точки успях да взема сребърния медал.
В дисциплината Микс сме отново втори след финала с моята съотборничка Нели Танева от АСК Тракия. Много шантаво е това упражнение и яки нерви се искат, защото се стреля в тандем, като има лимит от време 60 сек., за което първо трябва да стреля единия състезател, а след него съотборника му и след сумиране на резултата от двата изстрела, най-слабият отбор отпада. И после отново, докато се определи победителят.
Състезанието се проведе на електронни мишени - последен писък на модата. Швейцарски, Сиус Аскор - последно поколение. Чисто нови. Залата беше ремонтирана и обновена - на европейско ниво (бая пари е глътнала вероятно) и в момента е най-добрата зала за пневматично оръжие в България.
Относно тайминга, тренировките и т.н. - тренирам на електронна система СКАТ. Купи ми я преди години спонсорът, с който имах договор за реклама. Тази система ми дава всичко, което е важно за техниката на стрелба - спускане, дърпане, устойчивост в %, времена на различните фази на изстрела и т.н. Дори отчита и времето за движението на проектила в цевта от натискане на спусъка до излитането му от дулния срез. Отчита и ударите на сърцето и пиковете им спрямо момента на изстрела.
Така, че не е нужно да стрелям често с патрони, за да поддържам добри резултати.
Относно заварчиците в Кремиковци - новост е за мен, че са облечени в екип Курт Тюн за примерно 3000 лева и обувки за 500 лева. Жилетката и ръкавицата няма да ги споменавам. (за щастие, клубът ми ми осигурява за сега всичко и не ми се налага да си ги купувам сам!)
http://demetrasai.com/files/DPPN19R.pdf Протоколи 4 и 10.