logo
Всичко за оръжието и мунициите на едно място

Часовете са според зоната UTC + 2 часа


Дата и час: 21 Апр 2024, 04:53
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
Непрочетено мнение Публикувано на: 30 Сеп 2011, 19:05       Заглавие:  Изисквания към кобура в IDPA
 
Картечар
Картечар
Offline

Регистриран на: 23 Дек 2010, 18:07
Мнения: 155
Понапънах се малко и преведох изискванията на IDPA за кобурите, ползвани в състезание. Надявам се да е полезно за всеки заинтересуван.Изисквания към кобурите, съгласно изискванията на IDPA:

1. Кобурът трябва да бъде модел, подходящ за ежедневно и целодневно удобно, скрито носене.

2. Кобурът трябва да се носи със стандартен колан, не по-широк от 1 ¾ inch ( 44.5мм), който трябва също така да преминава през гайките на панталона.

3. Кобурът трябва нашпълно да скрива спусъка на оръжието.

4. Кобурът трябва да позволява оръжието да се носи в неутрална позиция ( вертикален кант) или с цев, ориентирана назад. Не е позволено кобура да е с окачваща планка, позволяваща промяна на наклона на носене без нужда от развиване на болтове за репозициониране на планката спрямо кобура. Забележка: Този конкретен критерий на важи за кобури носени вътре в панталона ( IWB-Inside Waistband).

5. Кобурът трябва да притежава достатъчно ниво на ретенция, за да позволява спокойното ежедневно ползване на оръжието без опасност от изгубване.

6. Кобурът не може да има закрепващи планки и/или гайки за колан, позволяващи offset ( изнесено встрани от тялото) носене. Не са позволени видими пролуки в следните зони: От тялото до вътрешната страна на колана ; От външната страна на колана до гърба/носещата планка на кобура ; От външната страна на носещата планка до гърба на кобура.

7. Лесна проверка за изпълнение на критериите – при поставен кобур на тялото, опитайте да погледнете през гайките на кобура. Ако няма никакъв просвет, кобура покрива изискванията на IDPA. При наличен просвет кобура не покрива изискванията.

8. Кобурът/окаващата планка трябва да са конструирани от нормална дебелина материали, ползвани в производството на кобури, като не се позволяват филъри, които да осигуряват offset позиция. Най- просто казано, гърбът на кобура трябвда стои плътно до външната част на колана, както бихте го носили при правилно срито ежедневно носене.

9. Позволени материали за кобури – кожа, Кайдекс и други.

10. Кобурът трябва да бъде модел, който позиционира breech face ( пистолети ) и задната част на барабана ( револвери ) над центъра на колана. За жени е позволено същите зони на оръжието да бъдат позиционирани до 1 ½ inch ( 38.1mm) под центъра на колана. IWB кобури не подлежат на изпълнение на този критерий.

11. Кобурът трябва да държи оръжието към тялото по начин, който не позволява обект с ширина ¾ inch ( 19.05mm) да мине между тялото на стрелеца и оръжието, докато стрелеца стои изправен.

12. Кобурът трябва да е позициониран на колана на място, което държи спусъка зад централната линия на тялото ( линията се определя от центъра на мишницата право надолу по тялото.
13. Приемливо е модифицирането на кобури за да изпълят критериите на IDPA.

В IDPA не са позволени:

Cross Draw кобури

Презраменни кобури

Small of Back кобури

Кобури с дизайн и продавани като „ състезателни“ кобури

Кобури, ориентиращи цевта напред и кобури, позволяващи настройка на наклона на носене без сваляне от колана и разглобяване на кобура.Забележка: Кобури, позволяващи настройка чрез разглобяване на коланната планка са разрешени но само ако са настроени за неутрален или „цев назад“ наклон.

Drop loop кобури ( изискването не важи за жени )

Позициониране на оръжието, при което breech face ( пистолети ) и задната част на барабана ( револвери ) е под центъра на колана ( изискването не важи за жени)

Изрязване на предната част на кобура повече от 1 ¾ inch под breech face ( пистолети) или 1 inch под задната част на барабана ( револвери )

Offset окачващи планки и/или слотове за колан.

Пролуки в следните зони:
1. От тялото до вътрешната страна на колана.
2. От външната страна на колана до гърба/носещата планка на кобура.
3. От външната страна на носещата планка до гърба на кобура.
Филър планки, които да крият наличен offset ефект.


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 30 Сеп 2011, 20:08       Заглавие:  Re: Изисквания към кобура в IDPA
 
Картечар
Картечар
Аватар
Offline

Регистриран на: 14 Ное 2010, 16:24
Мнения: 117
Ти кажи имаш ли такъв модел и двойни холдъри отговарящи на изискванията? Ще има бизнес в такъв комплект, който освен за ежедневно носене ще става и за бъдещите IDPA състезания.

А да не забравя поздравления за труда да се преведат изискванията за кобури :tu:

_________________
https://www.youtube.com/channel/UCclqrmDAT2hztIURDy8VrGw - моят видеоканал за екипировка, оръжие и оцеляване така както аз го разбирам :)


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 01 Окт 2011, 17:45       Заглавие:  Re: Изисквания към кобура в IDPA
 
Картечар
Картечар
Offline

Регистриран на: 23 Дек 2010, 18:07
Мнения: 155
Звяра написа:
Ти кажи имаш ли такъв модел и двойни холдъри отговарящи на изискванията? Ще има бизнес в такъв комплект, който освен за ежедневно носене ще става и за бъдещите IDPA състезания.

А да не забравя поздравления за труда да се преведат изискванията за кобури :tu:


Мисля, че модела LHS Centaur, http://www.lhsholsters.com/products_inf.php?lang=bulgarian&pid=82 и модел LHS Falcon http://www.lhsholsters.com/products_inf.php?lang=bulgarian&pid=81 покриват изискванията на IDPA за позициониране на колана, просвет и др.

Относно холдърите, CMag http://www.lhsholsters.com/products_inf.php?lang=bulgarian&pid=80 и CMag modular http://www.lhsholsters.com/products_inf.php?lang=bulgarian&pid=89също покриват изискванията - холдърите са подложени на подобни на кобурите критерии, като допълнително правило е дълбочината на холдъра да е 2 инча (5см), измерено от върха на патрона нагоре по стената на пълнителя. Също така не се позволява сериозен наклон назад или напред на холдъра - максимум 10 градуса спрямо вертикала. Също така пълнителя трябва да се разположи по такъв начин на колана, че предния ръб на холдъра да бъде зад централната линия на тялото.

Ами това е :-)


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта 
Иди на:  

Powered by phpBB © 2020 TheGunMan
This forum is operated and maintened by Stanislav Georgiev - Owner/Administrator, Jordan Cholakov - Adminstrator/Editor and Rossen Hristov - Graphic Designer/Potographer