откакто си имам тази пушка .. и започнах изледванията си, си мечтаех за качествен тунер (не някоя гайка там за тежест)
защото калибъра е изключително точен, има огромен потенциал и му вярвам
обаче за нуждите на Т-Клас се иска да се изцеди и максималната скорост, за да си конкурентен в спорта (писали сме много)
но .. когато почнем да търсим ДМТ (долна мъртва точка) .. ама не на буталото, а на на цевта
- обикновено не е на най-бързия заряд за калибъра и се налагат компромиси
целта на задачата бе да се постигне добра скорост, добро SD и да се намери ДМТ с тунера
само, че ДМТ зависи от скороста, а тя се променя с температурата, както и с различни лотове гилзи
стрелях първо с 26 инча цев, постигах 900м/с но добрата вибрация беше на 870м/с с 123ките верно една дупка на 200метра, но умира на вятър и 1000метра
после минах на 27 инча (добавих още скорост) за късмет с Варгет паснаха вибрациите на 900м/с и ме устройваше .. само че Варгета го забраниха ... и сега влизат и другите променливи в уравнението
също така изследвах, че с единия лот гилзи правя 895м/с и .. излизам от вибрациите - на 300м от една дупка, падат с един клик и се отваря групата
и т.н. да не досаждам с описания .. който ще оцени джаджата ми, няма нужда от толкова обяснения, за останалите - няма смисъл
също така .. исках да се слага без доработки по цеви или други начини
също така всеки знае, че точно тази АПА не променя БКто и .. е може би най-добрия компесатор (доказно с доплеров радар) е .. и най-шумния за съжаление (не е подходящ за нежните колеги)
та .. исках още преди 6-7 години такава джаджа
за съжаление в живота не винаги получаваме нещата когато са ни най-нужни, но за мен това си е сбъдната мечта
за себе си смятам, че съм приключил спортната си кариера .. вече, но живота е странно нещо и нищо чудно да дойдат дни пак да ми се състезава
радвам се, и съм Благодарен, че Жоро отново ми сбърда желанието и претвори моите мечти в реалност!