Geno написа:
Поздравления за Ивелин Добрев, който не само убедително взе 1-во място на състезанието, но и подобри досегашния рекорд на 1 сухопътна миля, като порази мишената 3 от 3 пъти, при това с "лекия" боеприпас 6.5 Creedmoor.
Благодаря Гено, ти си един от най-добрите и активни стрелци, които познавам!
Малко впечатления и от мен за състезанието.
Упражненията бяха МНОГО разнообразни, добре направени като благодаря искрено на организаторите! В такъв мач просто няма място за мрънкане и тюхкане, трябва сериозни състезатели!
Състезанията по Т-Клас, особено PRO сериите, винаги са били как да кажа, не лесни
, но никога не съм стрелял, когато единият ден е лято, а вторият ден почти зима с дъжд и кал. Отделно, никога не съм стрелял при 13-15 м/с вятър на състезание. Рекордът на 1610м направих при 10м/с вятър при абсолютна крайната за оптиката ми хориознтална корекция от 7 мила.
Отделно, за пръв път ползвам триногата на такива дистанции. Естествено, "тренирал" съм на сухо, но съвсем друго е, когато теренът е под наклон и те духа 8-10 м/с страничен вятър и се стреля по мишена на 1200м от коляно и трипод
С моето оръжие нямаше особен проблем тъй като е 8кг, но интересно ми е впечатления на състезатели с над 11+кг оръжие с големите калибри и работата с трипод.
Особено впечатление ми направи сцената, в която се стреляше от седнало положение от трипод и след това трябваше много бързо да се премине в легнала позиция от двунога. Доста умения трябва в тази сцена, както и бързото им прилагане! Тук ще кажа и колко беше важен спотърът ми в тази сцена! Моята задача беше да дам най-добрия изстрел от себе си, а спотърът да направи всичко останало! Стоян Маринов бе много добър спотър!
Въобще, мога да кажа, че очаквам с нетърпение следващите състезания и приканвам всички, които или се страхуват от сложността или нещо не им стига, да дойдат! Няма какво да се загуби от такова състезание!
В заключение, тъй като много хора ме питат за доза, куршум и какво мисля за 6.5КCM:
Няма да ви лъжа, калибърът става очевидно, но 6.5CM не е за тази работа. Дозата ми е, меко казано, на ръба.
и като влезе вода вътре, не беше забавно!
Vihta 555 44.8 грейна, 153.5gr. Berger Hybrid Target, Ultimatum на Dynamic Arms шаси, IBI 26" цев., Vo = 860 m/s
Имаме таблица, в която поддръжаме оборудването на спечелили състезание по Т-Клас и скоро ще бъде обновена.