logo
Всичко за оръжието и мунициите на едно място

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Дата и час: 08 Юни 2026, 21:56

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3350 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 220, 221, 222, 223, 224
Автор Съобщение
Непрочетено мнение Публикувано на: 13 Мар 2026, 10:42       Заглавие:  Re: AR, АК -- вечното сравнение ...

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру

Шейх Омар написа:
ubboto написа:
Свободният КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ пазар е най-добрият регулатор на нещата:

Изображение

Без значение ние тук колко силно се опитваме да настъпим педала на НИХИЛИЗМА.

Инерция по стари лаври - от 1995 година, след края на СА-93 при ловното, и след тия години при бойното всичко е пълен боклук.
Липсата на ВП /не, грешно е "военна приемка", нарича се "военен представител"/ в този и други заводи, който може да бракува една партида оръжие при несъответствия и е абсолютно независим от предприятието, оказва брутално лошо влияние върху качествения контрол.
Пита ли ме някой за калашници, не питам за оферта "Арсенал". Производители на по-евтини и здрави калашници много.

Какви претенции може да има човек (визирам цивилната продукция на ,,Арсенал” АД към семи ауто карабини, които на дребно, за крайния получател струват 650-700-800 евро? От това, което съм виждал и пробвал (рентиране на три стрелбища), аз съм с много добри впечатления от SAR на ,,Арсенал”. Да, не може да се сравнява като групираност и прецизност на попаденията с АR15/AR223, нито като ергономия и възможност (директно от завода) за монтаж на оптически мерник/ред дот, но това са надеждни оръжия. Нагледал съм се на стрелци, които експлоатират цивилни калашоиди интензивно, без редовно почистване и смазване, при занижен (меко казано) стандарт за поддръжка и оръжията продължават да функционират надеждно. За мен лично, купувайки цивилна версия калашоид, произведен от ,,Арсенал”, получаваш (все още) повече, отколкото действително плащаш. Да, после ще се наложи да се вложат пари в качествена ложа M-LOK и капак на зевната кутия с ,,Пикатини@ релса или с кронщейн.
Имам база за сравнение с АR15 и бутални AR15, както и база за сравнение м SAR с руското производство на цивилни АК карабини притежавам ,,,Сайга”), мога да ти кажа, че не виждам особено по високо качество. И не, нито ,,Арсенал” ми плащат да говоря таквърл фен съм на буталните AR15 и AR10), просто споделям преките си лични впечатления. Извинявай, дай ми пример за новопроизведена семи ауто карабина, с хромиран канал на цевта, която на дребно струва 700 евро?
Относно личните ми предпочитания, ясни са. Фен съм и на двете платформи AR15 и АК, с превес на АР, особено ако е бутална AR.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Сподели темата във Facebook

Непрочетено мнение Публикувано на: 27 Май 2026, 12:55       Заглавие:  Re: AR, АК -- вечното сравнение ...

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Прикачени файлове:
IMG_7423.jpeg
IMG_7423.jpeg [ 139.25 KiB | Прегледано 615 пъти ]

Щурмовата пушка SIG516 G3 ще стане новото основно пехотно оръжие на румънската армия.

Общо военните са поръчали 150 000 бройки от това оръжие с калибър 5,56 мм, според медийни съобщения.

И въпросът е - в България кога?

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 28 Май 2026, 08:14       Заглавие:  Re: AR, АК -- вечното сравнение ...

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Когато в БА умре носталгията по Варшавския договор и дружбата със СССР.

Ивайло Узунов
КДС "Саргон"

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 28 Май 2026, 10:09       Заглавие:  Re: AR, АК -- вечното сравнение ...

Ветеран
Ветеран
Аватар

Това все още е доста далече, понеже чугунените глави си "отглеждат" себеподобни, а на инакомислещите се кършат крилцата в зародиш.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 01 Юни 2026, 07:28       Заглавие:  Re: AR, АК -- вечното сравнение ...

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру

Така както чета, ще ги произвеждат в Румъния:

Цитат:
The entire planned batch of small arms will be manufactured entirely at local facilities directly in Romania.

https://militarnyi.com/en/news/sig516-g ... ult-rifle/

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3350 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 220, 221, 222, 223, 224